تنظيم زمانبندي عملكرد سوپاپها
در فرايند كوشش سوپاپها فرصتبندي گشوده و مسدود شدنشان بسيار اساسي ميباشد.
براين اساس كه سوپاپهاي ورودي در طيهاي مطلوب مي بايست هوا را وارد سيلندر سازند. آنگاه در روند ساختوساز تراكم و احتراق سوخت به طور كامل سفت و بسته بمانند. در نقطه پايان هنگام تخليه، گازهاي ناشي از احتراق را از سيلندر در طي مطلوب بيرون نمايند. بدين ترتيب تهيه هنگامي سوپاپها بايستي بسيار ظريف و بي نقص صورت بپذيرد.
پيشتر گفتيم كه تهيه مجالبندي تلاش سوپاپها برعهده تمايل بادامك ميباشد. ولي ازآنجاكه تهيه بالا و زير رفتن سوپاپها بايستي هماهنگ با بالا و زير رفتن پيستونها صورت پذيرد، تمايل بادامك به ياري رغبتلنگ و در زمينه ي اثبات و دائمي با آن اين عمل را ايفا مي دهد. چراكه تمايللنگ همواره پايين تأثير جنبش بالا و ذيل پيستونها ميچرخد و با رابطه گرايش بادامك و تمايللنگ تكان تمايلبادامك را با پيستونها هماهنگ مينمايد. اين هماهنگي نيز مجالبندي ظريف سوپاپها را همگام با پيستون پيرو دارااست. بنابراين در لحظه كم شدن پيستون، گرايشبادامك سوپاپ ورودي را بهخواسته مكش هوا به باطن سيلندر گشوده مينمايد.
هم زمان با آغاز تراكم هواي ورودي به وسيله سيلندر سوپاپ هوا و دود هر دو بسته ميمانند و اين شرايط تا نقطه پايان احتراق ادامه پيدا مينمايد. درين لحظه جنبش رو به بالاي پيستون، سوپاپ دود را گشوده كرده و تا وصال پيستون به نقطه مرگِ بالا، گشوده ميماند. جابجايي و تهيه نيرو دراين پروسه به وسيله تسمه تايم يا اين كه زنجير تايم شكل ميگيرد. اين مراحل مجالبندي را تايمينگ سوپاپها مينامند. قطعاتي مانند گرايش بادامك، تاپت يا اين كه آسانسور، ميله فشارنده، اسبك سوپاپ، انگشتي سوپاپ و فنرهاي سوپاپ در تايمينگ سوپاپها و تهيه و تنظيم ظريف آن نقش مؤثري داراهستند. اما نوع، محل و ترتيب قرارگيري سوپاپها ممكن ميباشد برخي از اين قطعات را حذف نمايد. دسته اين قطعات را سيستم فعالسازي سوپاپها مينامند.
برچسب: ،